loading...
مجتمع مسکونی لاکانشهر
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
یک اتفاق جدید در روز سه شنبه آخر سال 0 298 farhad
موضوع بارکد و صدور کارت تردد 0 186 farhad
دریافت شارژ در بهمن و اسفند 91 بی سابقه بوده 0 162 farhad
روابط عمومی ارباب حلقه ها 0 131 farhad
چرا نشریه داخلی مجتمع دیگر منتشر نمی شود 0 121 farhad
گزارش هفتگی کمیته فنی مهندسی 0 150 takmar
گزارش هفتگی کمیته فنی مهندسی 1 158 alavi_47
گزارش هفتگی کمیته فنی مهندسی 1 167 alavi_47
'گزارش هفتگی عملکردکمیته فنی مهندسی 0 250 takmar
وظایف بخش شورای حل اختلاف وادارت وشرکتها 0 126 alavi_47
وظایف بخش پرونده های حقوقی وکیفری در دادگاه ها 0 132 alavi_47
وظایف بخش قرارداد ها وقوانین 0 123 alavi_47
آشنایی با ابزار آلات باغبانی 0 397 farhad
گلخانه های خانگی 0 139 farhad
نقش فضاي سبز مجتمع هاي مسكوني درارتقاء سطح تعاملات اجتماعي ساكنين 0 184 farhad
شرح وظایف کمیسیـون امـور بانـوان 0 197 farhad
مباحثی در مورد روابط عمومی 0 160 farhad
تشکیلات کمیته روابط عمومی 0 117 alavi_47
داوطلبان علاقمند به شرکت در کمیته انتظامات 2 192 farhad
یک طرح پیشنهادی برای کمیته انتظامات 2 237 farhad
سید رضا علوی بازدید : 6623 چهارشنبه 13 دی 1391 نظرات (0)

 1)    ورود مهمانان از ساعت 12:00 شب به بعد بايد با هماهنگي قبلي و در معيت ميزبان وارد مجتمع شود و مسئوليت مهمان بعهده ميزبان مي‌باشد.

 2)  در صورتيكه ساكن واحدي در واحد تنها باشد (مرد يا زن) ورود مهمان يا ورود تعميركار هر گونه دستگاهي يا وسيله اي به واحد هاي مجتمع بايد با هماهنگي قبلي با مديريت و يا نگهباني انجام شود .

 3)    توجه داشته باشيد درب واحدها را تا زمانيكه مطمئن نشده ايد به روي اشخاص ناشناس باز نكنيد و به داخل واحد راه ندهيد.

 4)  لطفاً در نگهداري گل و گياه و فضاي سبز مجتمع دقت لازم بعمل آورده و به فرزندان عزيز توجه داده شود كه فضاي سبز مجتمع متعلق به همه ساكنين است و گل و گياه را خراب نكنند و در صورت رعايت نكردن در نگهداري آنها درب ورودي حياط بسته خواهد شد .

 5)  كنترل كردن بازي كودكان و نوجوانان  در محوطه مجتمع بعهده خود خانواده ها مي باشد و توپ بازي كردن بچه ها در محوطه حياط مجتمع بعلت از بين رفتن فضاي سبز مجتمع و خراب شدن گلها ممنوع مي‌باشد.

 6)  لطفاً واحد ها رعايت آرامش ساكنين محترم را در تمام شبانه روز در نظر داشته باشند و از سر و صدا كردن و گوش كردن به موسيقي بلند در ساعات استراحت ساكنين اكيداً اجتناب نمايند و از تعميرات اساسي كه داراي سر و صداي زيادي مي باشد از ساعت 20:00 شب تا 9:00 صبح و بعدازظهرها از ساعت 14:00 تا 16:30 عصر كه مانع استراحت ساكنين مجتمع مي‌باشد اكيداً اجتناب شود.

 7)  ضمن رعايت فرهنگ آپارتمان نشيني از ايجاد سروصدا  با وسايل صوتي با صداي بلند در واحد ها و ضمن خداحافظي و بدرقه مهمانان در راهرو طبقات و جابجائي ميز و صندلي و مبل و اثاثيه از ساعت 22:00 شب به بعد جداً خوداري فرمائيد و درب واحدها را آهسته باز و بسته نمائيد و با توجه به اينكه سقف و ديوار  واحدها نازك است ، ايجاد سر و صدا خارج از عرف در هر زماني كه باشد در مجتمع ممنوع است .

 8)    از نگهداري دوچرخه ، كفش ، لوازم و اثاثيه اضافي در پشت درب واحدها و مشاعات جداً خودداري فرمائيد و در صورت مشاهده جمع آوري خواهد شد .

 9)    دوچرخه ها را در محل مخصوص دوچرخه در حياط خلوت مجتمع يا در انباري اختصاصي واحد پارك نمائيد .

 0)    نگهداري حيوانات و پرندگان اهلي و غير اهلي در مجتمع ممنوع مي باشد .

 1)    لطفاً از نگهداري مواد آتش زا مانند بنزين و غيره در واحدها و انباري ها خودداري فرمائيد .

 2)    از گذاشتن گلدان يا اشياء مختلف در لبه كنار پنجره و تراس واحدها جداً خودداري فرمائيد چون ممكن است با بادهاي شديد حادثه آفرين باشد

 3)    جهت جلوگيري از كثيف شدن ديوارهاي پاركينگها لطفاً ماشين هاي خود را با سر پارك نمائيد .

 4)  لطفاً از پرتاب كردن يا ريختن هر گونه شيئي به محوطه مجتمع  و سفره تكاني به خارج از پنجره يا بالكن واحدها و انداختن ته سيگار در حياط خلوت مجتمع خودداري شود .

 5)  رعايت شئونات اسلامي و توجه به فرهنگ غني و ملي در بخشهاي مشترك و مشاعات مجتمع الزامي است و در مكانهاي عمومي مجتمع با پوشش مناسب تردد فرمائيد.

 6)  لطفاً شارژ ماهانه واحد ها را به موقع و حداكثر تا پانزدهم هر ماه پرداخت نمائيد تا اشكالي در پرداخت هزينه هاي جاري مجتمع بوجود نيايد و در صورت دير پرداخت كردن شارژ تا دو ماه 20% جريمه ديركرد تعلق خواهد گرفت .

 7)  مالك و استفاده كننده هر واحد خود مسئول پرداخت هزينه هاي متفرقه مانند هزينه هاي سرمايه اي و غيره مي باشند ( در صورتيكه مستاجر ساكن واحد باشد مستأجر بايد هزينه را به مجتمع پرداخت كند و سپس با مالك تسويه حساب نمايد )

 8)    در مصرف آب و برق و گاز دقت شود تا از مصرف بي رويه جلوگيري شود .

 9)  درب آسانسورها بايد به درستي بسته شود تا سيستم آسانسورها بكار خود ادامه دهد و آسانسورها را در طبقات معطل نكنيد تا طبقات ديگر بتوانند از آن استفاده نمايند.

 0)  به هنگام استفاده از آسانسور از آسانسوري استفاده شود كه نزديك به شماره طبقه مورد نظرتان است و به زوج و فرد بودن آسانسور كه در پشت درب آن درج شده است دقت نمائيد.

 1)  به هنگام خريد و فروش ، رهن و اجاره يا تمديد قرارداد و هرگونه جابه جايي 24 ساعت قبل هماهنگي لازم با مديريت مجتمع بعمل آورده  و تسويه حساب كامل انجام شود و پس از تائيد مديريت مجتمع برگ مجوز ورود يا خروج دريافت نمائيد و يك نسخه كپي قولنامه و فتوكپي شناسنامه صفحه اول و دوم به مدير مجتمع تحويل داده  شود .

 2)  ساعت ورود و خروج اثاثيه از ساعت 9 صبح تا 9 شب مي باشد و جهت حمل و نقل اثاثيه فقط از يك آسانسور استفاده شود و آسانسور هاي ديگر را جهت استفاده سايرين اشغال نكنيد  .

 3)    از دادن اجاره واحد به افراد مجرد خودداري شود ،‌ مديريت مجتمع مجوز ورود به اينگونه افراد را نخواهد داد .

 4)    موقع نصب آنتن و جابه جايي آنتن در بالاي پشتبام قبلاً با مديريت مجتمع هماهنگ شود .

 5)    هنگام ترك واحد مسكوني خود از قفل بودن كامل دربها اطمينان حاصل نمائيد.

 6)    در صورت تمايل شماره تلفن همراه خود را در اختيار مديريت يا نگهباني قرار دهيد تا در مواقع اضطراري با شما تماس گرفته شود .

 7)  هر گونه خسارت يا خرابي كه واحدي به واحد ديگر يا به طبقات و يا به قسمتهاي مشاع مجتمع وارد نمايد بايد جبران خسارت نمايد و در مورد تعميرات آن اقدام لازم را در اسرع وقت بعمل آورد.

 8)  لطفاً جهت جلوگيري از گرفتگي لوله هاي فاضلاب قسمتهاي ورودي راه آبهاي دستشوئي ، حمام  ، تراس و ظرف شوئي با توري فلزي يا پلاستيكي پوشانده شود .

 9)    هيات مديره مجتمع و مدير مجتمع پذيراي نظرات و پيشنهادات سازنده ساكنين محترم مجتمع مي باشد .

 0)    تعدادي از شماره تلفنهاي ضروري جهت اطلاع ساكنين مجتمع  به شرح ذيل تقديم مي‌گردد پليس         110                          شهرداري          137        تعميرات برق آقاي بختياري  09121713699-44426318 آتش نشاني           125       بازرسي شهرداري                1888      لوله كشي آب و تعميرات آقاي ابوئي 09121400453- 44426906 اورژانس             115        امداد برق                121       لوله بازكني آقاي كياني 09121340612 – 44125683 خرابي تلفن           117        كنترل از راه دور كولر       88281469     لوله بازكني آقا بيژن  09121050663 - 77811035 امداد گاز              194        قفل سازي آقاي همت 09121893774    درمانگاه شبانه روزي و داروخانه وليعصر 44414442   تنظیم قرارداد اجاره واحدهای مسکونی و نحوه تخلیه آن یکی از قراردادهایی که اشخاص در جامعه تنظیم می کنند قرارداد اجاره است که قوانین مربوط به آن هر از چند گاهی دچار تغییر و تحولات اساسی شده که در این مختصر به آخرین مقررات مربوطه و نحوه تنظیم قرارداد اجاره مطابق با آن و راه های پیشگیری از بروز اختلاف و در صورت وقوع اختلاف نحوه مراجعه به دستگاه قضایی می پردازیم.

 ما قبل از بررسی قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 26/5/1376 تعریف قانونی اجاره و بعضی کلمات حقوقی به زبان ساده را ارایه می کنیم. تعریف اجاره اجاره عقدی است که برابر آن اجاره کننده مالک منافع عین مال موضوع اجاره می شود. اجاره ممکن است نسبت به اشیا مانند اتومبیل، خانه یا حیوان یا انسان باشد مانند آنکه شخصی بخواهد از منزل دیگری استفاده کند و آن را برای مدتی اجاره کند. مستاجر: اجاره کننده موجر: اجاره دهنده عین مستاجر: مورد اجاره مال الاجاره: اجاره بها اجرت المثل: اجرت و بهایی که برای یک کالا یا خدمات بر مبنای قیمت کالا یا خدمات مشابه آن تعیین می شود بدون آنکه طرفین قرارداد از قبل برای آن توافقی کرده باشند. اجرت المثل در مقابل اجرت المسمی یعنی اجرت توافق شده قرار می گیرد. *20 نکته در مورد اجاره اماکن مسکونی

 - در اجاره مسکن باید مدت اجاره معین باشد و الا اجاره باطل است. معمولا مدت اجاره ها یکسال تعیین می شود. مدت اجاره از روزی شروع می شود که بین موجر و مستاجر توافق شود و اگر در عقد اجاره ابتدای مدت ذکر نشود، از زمان انعقاد قرارداد محسوب خواهد شد.

 - لازم نیست که موجر مالک عین مستاجره باشد، ولی باید مالک منافع آن باشد. پس اگر الف خانه ای را از دیگری اجاره کرد چون مالک منافع آن است قادر به انتقال منافع در مدت اجاره به دیگری است، مگر آنکه در قرارداد اجاره خلاف آن شرط شده باشد.

 -اگر بعد از قرارداد معلوم شود که عین مستاجره در حال اجاره معیوب بوده، مستاجر حق فسخ دارد. البته اگر موجر رفع عیب کند به نحوی که به مستاجر ضرری وارد نشود، مستاجر حق فسخ نخواهد داشت. اگر عیب در مدت استفاده از مورد اجاره حادث شود، مستاجر نسبت به بقیه مدت اجاره حق فسخ خواهد داشت.

 - موجر نمی تواند در مدت اجاره در عین مستاجره تغییر دهد که با استفاده مستاجر از آن در تعارض باشد و اگر مورد اجاره نیاز به تعمیراتی داشته باشد که تاخیر در آن موجب ضرر به موجر شود، مستاجر نمی تواند مانع این تعمیرات شود حتی اگر این امر مانع استفاده او از مورد اجاره شود. در این حالت مستاجر می تواند از حق فسخ استفاده کند.

 - تعمیرات و کلیه مخارجی که در مورد اجاره برای امکان بهره برداری از آن لازم است به عهده مالک است، مگر آنکه در اجاره نامه خلاف آن قید شود و نیز پرداخت هزینه های مربوط به اسباب و لوازمی که برای استفاده از مورد اجاره ضروری است بر عهده مالک است مانند: نصب آبگرمکن یا شوفاژ و …

 - اگر مستاجر خارج از حدود متعارف از مورد اجاره بهره برداری کند و موجر نتواند مانع او از این امر شود، حق فسخ برای موجر بوجود می آید. برای مثال به جای استفاده و مصرف خانگی از برق، مصرف صنعتی از برق داشته باشد.

 - مستاجر باید در زمان های تعیین شده در قرارداد، اجاره بها را پرداخت کند و در مقابل از موجر رسید دریافت کند.

 - اگر مستاجر از مورد اجاره در غیر موردی که در اجاره نامه آمده استفاده کند، موجر حق فسخ اجاره را خواهد داشت. برای مثال در قرارداد اجاره آمده که این مکان برای استفاده مسکونی به اجاره داده می شود ولی مستاجر از آن استفاده تجاری کند.

 - عقد اجاره به محض پایان مدت اجاره، برطرف می شود و اگر بعد از پایان مدت اجاره مستاجر آن را در تصرف خود نگهدارد باید به موجر اجاره بهایی که معادل اجاره بها مکانی که شبیه آن مکان است، بپردازد حتی اگر از آن استفاده نکند.

10- عقد اجاره با فوت موجر یا مستاجر باطل نیست اما اگر موجر تنها تا زمان حیات خود مالک منافع مورد اجاره باشد با فوت او اجاره باطل خواهد شد و نیز اگر در قرارداد اجاره مباشرت مستاجر در استفاده از مورد اجاره شرط شود با فوت مستاجر عقد اجاره باطل می شود.

 1- اگر مستاجر مورد اجاره را به دیگری اجاره دهد اجاره باطل یا فسخ نمی شود، مگر آنکه موجر در قرارداد اجاره برای خود به هنگام تحقق این امر حق فسخ را شرط کرده باشد.

 2- اگر مستاجر بدون اجازه موجر در مورد اجاره تعمیراتی کند حق مطالبه آن را از موجر ندارد.

 3- اگر مستاجر بدون اجازه موجر در خانه یا زمینی که اجاره کرده ساخت و ساز کند یا درختی بکارد موجر حق دارد که آن را از بین ببرد و اگر در اثر این عمل نقصی به بنا یا زمین مورد اجاره وارد شود بر عهده مستاجر خواهد بود.

 4- تنظیم قرارداد اجاره هم به صورت عادی و هم رسمی ممکن است. معمولا اشخاص به صورت عادی در آژانس های مسکن مبادرت به تنظیم قرارداد می کنند. باید توجه داشت که اولا برای تنظیم قرارداد اجاره به صورت عادی حتما دو نفر به عنوان گواه ذیل سند اجاره را امضا کنند تا طرفین از مزایای قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 بهره مند شوند. ثانیا، صرف تنظیم قرارداد در فرم های چاپی یا تایپ مفاد قرارداد موجب رسمی شدن آن نمی شود و تاثیری در ماهیت آن ندارد.

 5-قراردادهای عادی اجاره باید با قید مدت اجاره در دو نسخه تنظیم شود و به امضا موجر و مستاجر برسد و به وسیله دو نفر افراد مورد اعتماد طرفین به گواهی برسد. هر گاه موجر یا مستاجر به نمایندگی از دیگری قرارداد تنظیم کند باید توجه داشت شخصی که خود را به عنوان نماینده معرفی می کند، دلیل نمایندگی او باید به رویت طرف مقابل رسیده و پیوست قرارداد شود. پس اگر الف خود را وکیل همسرش به عنوان موجر معرفی می کند باید وکالت نامه رسمی مبنی بر وکالت در انعقاد عقد اجاره از سوی او ارایه دهد.

 6- پس از پایان مدت اجاره اگر مستاجر از تخلیه مورد اجاره امتناع کند به درخواست موجر تخلیه صورت خواهد گرفت. برای تخلیه اگر سند عادی باشد باید نکات زیر رعایت شود. درخواست برای تخلیه به شوراهای حل اختلاف یا حسب مورد دادگاه محل ارائه و مشتمل بر نام و نام خانوادگی و محل اقامت مستاجر و مشخصات عین مستاجره مشخصات و تاریخ سند اجاره و کپی برابر اصل شده قرارداد اجاره و کپی برابر اصل شده سند مالکیت ملک، است. نمونه درخواست: احتراما اینجانب…. فرزند …. مقیم ….. یک باب منزل مسکونی را واقع در خیابان…. به پلاک ثبتی …. به موجب قرارداد عادی اجاره مورخ …. به آقای …. فرزند…. از تاریخ ….. لغایت ….. به اجاره دادم. اکنون با توجه به تاریخ پایان مدت اجاره و عدم تخلیه عین مستاجره تقاضای تخلیه آن را مطابق قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1376 دارم. کپی مصدق سند مالکیت و سند اجاره پیوست است.

 7- شورای حل اختلاف یا دادگاهی که به درخواست رسیدگی می کند با احراز مالکیت یا ذینفع بودن موجر دستور تخلیه را صادر خواهد کرد. پس از ابلاغ این دستور توسط مامورین به مستاجر، او مکلف است ظرف سه روز پس از ابلاغ دستور دادگاه نسبت به تخلیه اقدام کند.

 8- اگر موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا تضمین یا قرض الحسنه و … از مستاجر دریافت کرده باشد تخلیه و تحویل مورد اجاره، موکول به استرداد آن سند یا وجه به مستاجر است.

 9- اگر سند اجاره رسمی باشد برای تخلیه مورد اجاره درخواست صدور اجرائیه از دفتر خانه ای که قرارداد اجاره را تنظیم کرده به عمل می آید و دفترخانه پس از احراز هویت و صلاحیت موجر اوراق اجراییه را ظرف 24 ساعت و در سه نسخه با قید تخلیه محل مورد اجاره به دایره اجرای اسناد رسمی اداره ثبت اسناد و املاک محل می فرستد و اداره ثبت ظرف 24 ساعت نسبت به تشکیل پرونده و صدور ابلاغ و تخلیه به مامور اقدام می کند و مامور اجرا نیز مکلف است ظرف 48 ساعت اجراییه را به مستاجر ابلاغ و مستاجر ظرف سه روز از تاریخ ابلاغ نسبت به تخلیه اقدام کند.

 0- اگر موجر مدعی ورود خسارت به مورد اجاره از سوی مستاجر یا عدم پرداخت اجاره بها یا بدهی شارژ و … باشد نمی تواند راسا نسبت به برداشت این مبلغ از ودیعه ای که نزد اوست اقدام کند بلکه می تواند برای رسیدن به حق خود به دادگاه مراجعه (البته مبالغ ودیعه تا سقف 000/000/10 ریال در صلاحیت شورای حل اختلاف است) و با تقدیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا کند.     ◄نگاهي به قوانين آپارتمان نشيني    آدمها حريم خصوصي دارند ، ندارند ؟ پس چه دارند ؟ من نمي توانم با خيال راحت در راهرو و آسانسور ساختمان با زيرشلواري و دمپايي راه بروم ؟ مگه راهرو از مشاعات ساختمان نيست ؟ خوب منم شريک هستم . منم دلم مي خواهد اين جوري در راه پله راه بروم . اصلا دلم مي خواهد با صداي بلند موزيک گوش کنم ، اين همه پول شارژ ، مفت ، مفت مي دهم که راحت باشم ، پس حريم خصوصي من کجاست ؟ هر شهروند به دليل شهروند بودن داراي حقوقي است . به همين دليل در مقايسه با ديگر شهروندان و متوليان امور شهري نيز تکاليفي دارد ، اين حق و تکليف صرفا زماني معني پيدا مي کند که انسان به صورت گروهي زندگي کند . وگرنه اگر فردي دور از انسان ها به تنهايي در بيابان ها و غارها زندگي کند ، اين مفاهيم در ارتباط با وي مصداق نمي يابد . در زمانهاي نه چندان دور که آپارتمان سازي و ساختمان هاي عمودي رايج نبود و خانه ها متشکل بود از يک حياط با صفا همراه با گلها و درختان زيبا و پرندگاني که در ميان درختان لانه کرده بودند و در وسط حياط هم حوضي که جريان زندگي را در آن روان و درخشان مي توانستي ببيني به همراه چندين اتاق بزرگ که با نزديک شدن غروب صداي اذان از گلدسته هاي مسجد ، روح خانه را نوازش مي داد ، بعد هم شب بود و صداي جيرجيرک و ديگر هيچ .   ◄آفتهاي آپارتمان نشيني ، قصه اي تکراري    امروزه پس از چندين سال چهره شهرها کاملا عوض شده است . آپارتمان ها و برجهاي سر به فلک کشيده جاي خانه هاي با صفاي قديمي را گرفته و اين آپارتمان هاي جديد و مدرن ، قوانيني تازه و خاص را به همراه خود آورده اند که اين قوانين افراد را ملزم مي کند که حقوق دهها و بلکه صدها نفر از همسايگان خود را رعايت کنند که متاسفانه آن گونه که آپارتمان ها رشد کرده اند ، فرهنگ آپارتمان نشيني هنوز براي خيلي از ساکنان آپارتمان ها معني نشده است . حتما تصديق خواهيد کرد که وقتي خسته از کار روزانه به منزل مي آييد ، به اميد اين که نفسي تازه کنيد ، هنوز آب خنک از گلويتان پايين نرفته که صداي ناهنجار و گوشخراش موزيک ميخکوبتان مي کند ، آن وقت شما هستيد و يک اعصاب خرد و شروع روزکاري مجدد ... .  امروزه تا نيمه هاي شب در خيلي از آپارتمان ها صداي موزيک ، تلويزيون و صداي فريادگونه مکالمات شبانه همسايگان آفتي است آشنا و بدا به حال کسي که به اين مزاحمان اعتراض کند . بانگ فرياد است که نثارش مي شود که چارديواري و اختياري و ...  آري ! هر کس حق دارد در محدوده آپارتمان خود موزيک گوش دهد ، تلويزيون ببيند و با اعضاي خانواده صحبت کند ، اما بايد در نظر داشت اين حق تا آنجا قابل اعمال است که به حقوق ديگران تجاوز نکند و باعث ناراحتي آنان نشود . احترام به حقوق ديگران نشانه رشد و توسعه و فرهنگ شهرنشيني است .  حتما تا به حال شما که در آپارتمان زندگي مي کنيد ، با مشکلات عديده اي مواجه شده ايد که متاسفانه بيشتر آنها ناشي از رعايت نکردن حقوق شما به عنوان يک همسايه در يک آپارتمان است .شايد اتفاق افتاده باشد که با ديگر واحدها بر سر يک موضوع مشترک در ارتباط با آپارتمان دچار اختلاف شده ايد . مثلا ساختمان فرسوده شده و احتمال خطر جاني براي ساکنان وجود دارد ، ولي همه راضي به تجديد بنا نيستند يا توپ بازي بچه ها که در ايام تعطيل شب و روز نمي شناسند و مانع آرامش خاطر شما مي شوند و دهها مشکل ديگر که هر لحظه ممکن است که کدورت و اختلاف هاي فراواني ميان ساکنان آپارتمان ايجاد کند . شما چگونه با آنها برخورد خواهيد کرد ؟  ناآشنايي برخي ساکنين با حقوق و تکاليف شان يکي از علتهاي بروز اين کدورت ها و اختلافات است که در اين نوشتار کوتاه با ارائه مختصري از دانش حقوقي آپارتمان نشيني اميدواريم همزيستي مسالمت آميز هر چه بيشتري ميان ساکنان ساختمان فراهم شود .   ◄ضرورت حضور مدير     زندگي در آپارتمان ها افزون بر اين که موجب تداخل خرده فرهنگ هاي متفاوت مي شود ، نابهنجاري هاي ديگر را هم رقم مي زند که هر يک پيچيدگي هاي خاص خود را دارد . از آن جمله اداره امور آپارتمان هاست ؛ از آنجا که هر اجتماعي اعم از خانواده به عنوان اجتماعي کوچک يا جامعه به عنوان اجتماعي بزرگتر نيازمند مدير يا مديراني براي اداره امور خود هستند ، در مجتمع هاي مسکوني نيز اين ضرورت بوضوح احساس مي شود .  در اين خصوص قانون تملک آپارتمان ها و آيين نامه هاي اجرايي آن مصوب ۱۳۴۳ و اصلاحيه هاي بعدي آن ، ضوابط و مقررات حاکم بر اين موضوع را مشخص کرده است . به هر حال ، براي تعيين مدير هيات مديره ابتدا بايد مجمع عمومي مالکان به شرح ذيل تشکيل شود . در صورتي که تعداد مالکان از ۳ نفر تجاوز کند ، مجمع مزبور تشکيل مي شود و به عبارتي ، مجمع عمومي از گردهمايي مالکان تشکيل مي گردد . با ملاحظه مواد قانوني اين طور استنباط مي شود در صورتي که مالکان خود در خصوص نحوه تشکيل اولين مجمع خودداري کنند ، حسب درخواست مالکين ، وزارت مسکن و شهرسازي عهده دار اين مسووليت مي گردد .  تشکيل جلسه ، با درج آگهي در تابلوي اعلانات و همچنين بايد به نشاني هر يک از مالکان ارسال شود .  وظايف و اختيارات مجمع عمومي مالکين عبارت است از :  ۱ – تعيين رئيس مجمع عمومي  ۲ – انتخاب مدير يا مديران و رسيدگي به اعمال آنها  ۳ – اتخاذ تصميم در خصوص اداره ساختمان  ۴ – گزارش مربوط به درآمد و هزينه هاي سالانه  ۵ – اتخاذ تصميم در ايجاد اندوخته براي امور مربوط به حفظ و نگهداري و تعمير بنا  ۶ – تفويض اختيار به مدير يا مديران به منظور انعقاد قراردادهاي لازم براي اداره ساختمان   ◄مشترکات    براساس ماده نخست قانون تملک آپارتمان ها ، مصوب ۱۳۴۳ مالکيت در آپارتمان ها شامل ۲ قسمت يعني مالکيت قسمتهاي اختصاصي و مالکيت قسمتهاي مشترک است و مهمترين مشکلات آپارتمان نشينان مربوط به تعهدات حاصله از مالکيت در خصوص قسمتهاي مشترک است .  قسمتهاي مشترک مطابق ماده ۲ قانون عبارت است از قسمت هايکه حق استفاده از آن منحصر به يک يا چند آپارتمان يا محل پيشه مخصوص نيست و به تمام مالکان به نسبت قسمت اختصاصي آنها ، تعلق مي گيرد و بنابراين ماده ۴ آيين نامه اجرايي قانون تملک آپارتمان ها قسمتهاي مشترک عبارتند از :  ۱ – زمين زيربنا ( خواه متصل به بنا باشد يا بنا به وسيله پايه روي آن قرار گرفته باشد )  ۲ – تاسيسات قسمتهاي مشترک مانند : چاه آب ، پمپ ، منبع آب ، مرکز حرارت ، تهويه ، رختشويخانه ، تابلوهاي برق ، کنتورها ، تلفن مرکزي ، انبار عمومي ساختمان ، اتاق سرايدار ، آسانسور و محل آن ، چاههاي فاضلاب ، لوله ها ( لوله هاي آب ، برق ، گاز و ... )  ۳ – اسکلت ساختمان  ۴ – درها ، پنجره ها ، راهروها ، پله ها و پاگردها که خارج از قسمت اختصاصي قرار گرفته اند .  ۵ – تاسيسات مربوط به راه پله مانند وسايل تامين کننده روشنايي ، تلفن ، وسايل اخبار و همچنين تاسيسات مربوط به آنها به استثناي تلفن هاي اختصاصي ، شيرهاي آتش نشاني ، محل اختتام پله ها و ورود به بام و پله هاي ايمني  ۶ – بام و تمامي تاسيساتي که براي استفاده عموم شرکا يا حفظ بنا در آن احداث شده است  ۷ – محوطه ساختمان ، باغها و پارکها که جنبه استفاده عمومي دارد و در سند قسمت اختصاصي نيز ثبت نشده .  بنابراين ، با شناخت قسمتهاي مشترک ساختمان ، بسياري از اختلافات موجود حل مي شود ؛ چرا که حقوق همه مالکان به شکل مشاع استقرار يافته و نمي توان حق انحصاري بر آن قسمتهاي مشترک قايل شد .   ◄تکاليف و حقوق     اکنون که تعريف مختصري از قسمتهاي مشترک آپارتمان به دست آمد ، به تکاليف و حقوق آن مي پردازيم .  الف : تغييرات و تعميرات در قسمتهاي مشترک با اذن همگي مالکان ميسر است . ماده ۹ قانون تملک آپارتمان ها مي گويد : تغيير در شکل يا محل در يا سر در يا نماي خارجي در بدون موافقت ديگر مالکان ، ممنوع است . البته اين اصل داراي استثناست و آن زماني است که انجام تغييرات يا تعميرات در ساختمان ضروري باشد و کسب اکثريت مطلق آرا ميسر نباشد .  ب : پرداخت مخارج قسمتهاي مشترک  هزينه هاي قسمتهاي مشترک به ۲ گروه تقسيم مي شوند :  ۱ – هزينه هاي مرتبط با مساحت زيربناي آپارتمان .  ۲ – هزينه هايي که بدون ارتباط به اين مساحت بايد پرداخت شود .  هزينه هاي مشترک دسته اول هزينه هاي مانند آب ، آسفالت و گاز هستند و هزينه هاي مشترک در دسته دوم مانند حقوق سرايدار ، نگهبان ، متصدي آسانسور ، باغبان و تزئينات قسمتهاي مشترک مي باشند که براساس ماده ۲۵ آيين نامه مذکور به طور مساوي بين مالکان تقسيم شود . بنابراين ، مالکان آپارتمان ها ، مکلف به پرداخت هزينه هاي مشترک فوق و نيز هزينه هاي اداري و حق الزحمه هستند اگر مالک آپارتمان از پرداخت سهم خود با وجود دريافت اظهارنامه مدير يا مديران ساختمان امتناع کند ، هيات مديره يا مدير حق دارند از دادن امکانات مشترک از قبيل شوفاژ ، تهويه مطبوع ، آب گرم و ... به او خودداري کنند و اگر اين شيوه موثر نيفتد ، مدير يا مديران مجموعه مي توانند به واحد مراجع قضايي شکايت کنند و دادگاه ها موظف هستند به اين گونه شکايات خارج از نوبت رسيدگي کنند و بدهکار از دريافت خدمات دولتي که به مجموع ارائه مي شود محروم و تا ۲ برابر مبلغ بدهي جريمه مي شود .  ج – انتخاب مدير يا هيات مديران : از آنجا که قانون تملک آپارتمان و آيين نامه آن از جمله قوانين آمده است انتخاب مدير يا هيات مديران نيز از تکاليف مالکيني است که در قسمت ضرورت وجود مدير به طور مفصل به آن پرداخته شد        

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 111
  • کل نظرات : 12
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 34
  • آی پی امروز : 19
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 21
  • باردید دیروز : 4
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 45
  • بازدید ماه : 37
  • بازدید سال : 1,304
  • بازدید کلی : 47,277